Paul van den Bemt

De tenor Paul van den Bemt (1960) studeerde solozang aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Marius van Altena en Marianne Klep. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinhart Kraak. Hij volgde interpretatielessen bij Paul Hillier, Rebecca Stewart, Emma Kirkby, Anthony Rooley, Bernard Kruijsen en Max van Egmond. Paul van den Bemt zong opera, oratorium en lied in Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannie, Polen en Israel.

Paul van den Bemt verleende solistische medewerking aan C.D.-opnames van de Passies van Bach en de Messiah van Handel voor het label Quality Classics en Vanguard. Regelmatig is hij te horen radioproducties met renaissance- en barokrepertoire.

Paul van den Bemt zingt ook in ensembles waaronder Die Deutsche Bachvocalisten, Les Musiciens de Louvres, Collegium Vocale, La Chapelle Royale Paris, Ensemble Bousignac, Capella Figuralis, Currende Consort en La Cima. Naast uitvoerend musicus is Paul van den Bemt als docent vocale vakken verbonden aan het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven en het St. Jansseminarie te Den Bosch.

paul

Stuur Paul een email.
Cursussen

×