Jeroen Felix

Jeroen Felix, geboren in Boxtel, studeerde hobo bij Koen van Slogteren aan het
Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Na zijn eindexamen hobo studeerde hij koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zijn docenten aldaar waren Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward. Daarnaast volgde hij diverse cursussen op het gebied van koor‐ en orkestdirectie, Gregoriaans en barokhobo.
Als hoboïst concerteerde hij in binnen‐ en buitenland zowel solistisch als in ensembleverband. Als kerkmusicus was hij verbonden aan de Stadskerk St. Cathrien te Eindhoven, en mede oprichter van de concertserie `Muziek in de Cathrien`. Jeroen is Rector Cantus van de Schola Cantorum van de Kathedrale Basiliek St. Jan in `s‐Hertogenbosch, dirigent van het Helmonds Vocaal Ensemble en van de Bachcollegium ‘s- Hertogenbosch, een vocaal en instrumentaal barokensemble. Dit ensemble is inmiddels bekend geworden door de serie `Bach cantate op Zaterdag`.
Op 16 april 2005 werd hem de Anjer Kinderkoor Zangprijs, een cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord‐Brabant, toegekend voor zijn inzet op het terrein van methodisch zangonderricht aan kinderen.
jeroen

Stuur Jeroen een email.
Cursussen

×